4 af de bedste grunde til at dyrke yoga

Yoga er en ældgammel praksis med en oprindelse, der strækker sig flere tusinde år tilbage i Indien. Det er designet til at hjælpe med at opnå et mere positivt syn på livet og en fokuseret, permanent følelse af sindsro og fred. Selve ordet ”yoga” betyder ”forening” og ”forening med det guddommelige”. Dog ser mange folk bort fra den spirituelle del af yoga og fokuserer udelukkende på det fysiske aspekt, hvor meget atletiske folk bøjer deres krop i alle mulige positioner. Yoga er meget mere end fysisk træning og hvis ikke spirituel i det mindste har en mental effekt. Her er 5 grunde til at dyrke yoga.

meditation

1 Det kan hjælpe din åndedrætsteknik

Et af de væsentlige aspekter af yoga er åndedrætsøvelser eller ”pranayama”. Til at begynde med indarbejdes de i øvelserne, dernæst gøres de for sig selv. Disse øvelser fremmer en mere fokuseret form for åndedræt, og mens man ikke nødvendigvis bevidst trækker vejret på daglig basis, kan det hjælpe med at afhjælpe stress.

2 Det vil forbedre din søvn

En mindre, men stadig meget behagelig effekt af yoga, er, at det kan hjælpe med at forbedre din søvn. Det kan være fordi det er meningen, at visse af øvelserne skal gøres lige før søvn. Alligevel viser studier, at noget let fysisk aktivitet før søvn, kan få dig til at falde i søvn hurtigere, hvilket også fører til bedre søvnkvalitet. En anden forklaring er, at yoga kan afhjælpe visse smerteområder påført for eksempel af ens arbejdsposition i løbet af dagen.

 

3 Det vil give dig bedre holdning

Yoga er ganske effektivt i at forbedre din holdning, da mange øvelser kræver ordentlig holdning for at blive udført rigtigt. Det fungerer på samme måde som med alt anden fysisk træning: Ved at udsætte dig selv for større belastning end ellers, vil du have lettere ved et belastningsniveau, som du før havde problemer med. Det betyder, at du vil have lettere ved at vandre rundt med ret ryg på daglig basis.

4 Meditation kan forbedre dit liv

Alle disse vejtrækningsøvelser og fokus på nuet er en form for meditation. Meditation er ikke nødvendigvis lig med det stereotypiske billede, de fleste har af det. Alt det kræver, er nogle minutters uafbrudt fred og ro i en behagelig stilling. Dette har gang på gang vist sig at være en nyttig praksis, som enhver bør implementere i deres daglige rutine. Det lader dit sind processere, hvad du har været igennem og skaber klarhed.

Skriv en kommentar