Derfor er den aflange pude så populær på hoteller

Hvis du har prøvet at sove på hotel, har du formentlig også de fleste steder oplevet, at puderne er noget større end de kvadratiske, klassiske puder, de fleste af os kender fra vores egen seng. Typisk har de en mere aflang form, men hvorfor egentlig? 

Har du også undret dig over, hvorfor hoteller verden over vælger netop denne pudeløsning, og er det noget, du selv bør overveje at tage med dig, næste gang du skal på ferie? Du kan blive klogere på netop dét lige her.

Aflang pude: en følelse af luksus

Du vil primært opleve de aflange puder på hoteller, fordi de store modeller netop giver dig en følelse af komfort og ekstra luksus. Tænk bare tilbage på et tidspunkt, hvor du lod dig synke ned i sådan én, og det hele bare blev lidt bedre. Med en aflang pude kan du lade dig flyde ud og bare hengive dig til pudens form. Puderne giver dig også en god mulighed for at forme den til lige det, du ønsker, og så gør størrelsen, at den er oplagt at putte med om natten. Indrøm det nu bare.

De fysiske fordele

Det skal selvfølgelig ikke kun handle om komfort, men også om dit daglige velvære i form af en ordentlig nattesøvn. En aflang pude er altså, udover at være blød, med til at give støtte til både hovedet, nakken og skuldrene, så du ikke skal døje med den slags i dagtimerne. For høje mennesker er det også en perfekt løsning, i og med at man kommer længere op mod hovedgærdet på grund af formen, som ikke er så bred som en mere traditionel pude. 

Om du er høj eller lav, så ”tvinger” puden også skuldrene ned på madrassen og altså ikke med op på puden i løbet af natten, som andre puder kan være tilbøjelige til at gøre. Det betyder ultimativt, at du ikke skal kæmpe med en stiv og øm nakke, fordi der er højdeforskel fra pude til madras. Det bedste valg her vil klart være latex eller memory-skum, som former sig efter dit hoved, men gåsedun gør det også aldeles fremragende i den aflange kategori.

God søvn giver dig en bedre ferie

Tilbage til ferien gør alle disse fordele altså, at du sover meget bedre om natten. Dermed forhøjer du din overordnede oplevelse af det sted, du har overnattet i løbet af dit ophold, og derfor er det en stor fordel for hoteller at bruge disse typer puder.

Samtidig betyder det også, at det er en god idé altid at medbringe din egen, såfremt dit overnatningssted på ferien ikke har. Du kender det fra din egen hverdag: Har du sovet godt, har du meget mere overskud i din hverdag. På samme måde betyder en dårlig nattesøvn langt mindre overskud, hvilket mildest talt ikke er at foretrække på en ferie, hvor formålet formentlig er at slappe af – for både dig og din familie. 

En aflang pude må derfor være dagens tip. Er du nysgerrig på flere tips, kan du med fordel besøge Rejseblokken.dk, hvor du kan blive inspireret til alskens ferier og muligheder inden for emnet. 

God rejse!

Skriv en kommentar